13 feb.

Cum poți reuși să fii fericită în cuplu?

”Nicio femeie nu poate schimba un bărbat. Dar își poate schimba atitudinea față de el.”

A vrea și a alege să fii o femeie fericită nu este un lucru atât de simplu precum ar părea, dar nici imposibil, e doar un proces în care este nevoie să muncești puțin, să fii conștientă și să acționezi diferit față de modul cum ai învățat în familia ta sau te învață societatea.

Nu vă întrebați ce anume poate face partenerul vostru pentru a ameliora sau îmbunătăți situația, ci întrebați-vă ce puteți face voi pentru a vă fi mai bine. În foarte multe cazuri din practica din cabinetul meu întâlnesc această opinie sau revoltă a femeii care se întreabă și mă întreabă furioasă, de ce numai ea trebuie să acționeze și să știe, de ce doar ea trebuie să se informeze, să fie conștientă și să facă schimbările așteptate penru ca viața de acasă să fie una armonioasă. Ei bine, da, TU, draga mea Femeie, este bine să fii informată, să acționezi, să faci lucrurile să fie altfel pentru a putea să-ți fie bine, în primul rând ție. Cea mai importantă persoană din viața ta ești TU, iar dacă ție îți este bine și tu ai o stare generală pozitivă, caldă, blândă și armonioasă și în familia ta, va fi la fel. De tine depinde fericirea cuplului sau familiei tale, dacă îți dorești asta. Dacă mereu vei sta la pândă ca partenerul tău să facă schimbări, atunci schimbarea va fi în primul rând pentru el, pentru starea lui de bine, pentru evoluția lui. Dar, ia în calcul, de asemenea, că nu se va schimba de dragul tău, pentru că îi este impus și îl forțezi să facă ce vrei tu, ci dimpotrivă , se va revolta sau se va retrage în ”carapacea” lui și distanța emoțională dintre voi va crește. Deci, ce alegi?

După  cum arată studiile și după cum poate fi vizibil și în viața ta de zi cu zi, femeile au tendința și vor să fie cele care dețin controlul în cuplul lor. Multe dintre femei trăiesc cu impresia că sunt superioare bărbatului din viața lor și astfel apare critica la adresa lui, la orice pas. Nicio femeie nu își poate schimba bărbatul, dacă acesta nu este de acord.  Lucrul cel mai des de care se plâng bărbații permanent este cicăleala partenerei, manifestat prin faptul că nu sunt în stare să se descurce, că nu fac la timp lucrurile pe care partenera le cere, că nu sunt buni de nimic. Însă cicăleala și presiunea asupra partenerului, îl determină să se distanțeze și treptat să ducă la răceala sau la ruperea relației. Alte consecințe ar fi să se cufunde într-o dependență, în muncă excesivă sau într-o altă relație. Femeii i se pare firesc să facă lucrurile în locul partenerului și mai apoi să se plângă că nu a fost ajutată, prin critici, jigniri sau împărtășirea acuzațiilor la o altă femeie.  Soluția la această problematică ar fi: Respectați-vă bărbatul și el vă va respecta pe voi. Considerați-l pe partenerul vostru un adult egal cu voi, învestindu-l cu încredere și cu prețuire. Dați-i ocazia să poată să arate de ceea ce este în stare și de iubirea pe care vi-o poartă. Pentru un bărbat, este o insultă să i se spună CE, CUM, CÂND ce să facă, pentru că în aceste situații se va simți castrat și atunci va opune rezistență. Dacă vrei să fii fericită pe termen lung, relaxează-te și renunță la ideea și intenția de a-ți controla și critica partenerul!

Un alt aspect important de care îți recomand să ții cont pentru a fi o femeie fericită în cuplul tău, este sexualitatea. ”Bărbatul are nevoie să facă dragoste pentru a se simți mai bine. Femeia are nevoie să se simtă bine pentru a face dragoste”. Aceasta este o diferență majoră dintre femei și bărbați și este bine să o știți și să țineți cont de ea. Pe de altă parte sexualitatea înseamnă energia vieții și fără sexualitate nu există viață. Este adevărat și am trăit și eu asta pe pielea mea, că familia și societatea din care provenim, ne spun că acest subiect este tabu și nu e bine să-l dezbatem prea mult și mai ales să-l practicăm. Am crescut cu mesajele disfuncționale că nu este bine ”să tragi de bărbatul tău, că doar nu ești o curvă” sau că sexualitatea este doar pentru reproducere și nicidecum pentru a te bucura de ea și a-ți produce plăcere. Dar toate aceste mesaje toxice adânc înrădăcinate în structura noastră, vin în contradicție cu nevoia de bază a bărbatului, sexualitatea. Un bărbat are nevoie să facă dragoste cu partenera lui pentru a-i arăta cât de mult o iubește și o prețuiește. El este omul acțiunii și are nevoie să fie activ sexual. Ca și soluție la acesta capitol, pentru a-ți aduce fericirea în viața ta, îți sugerez să îți dai voie să fii tu, să-ți trăiești feminitatea la maximum și să vă bucurați unul de celălalt. Dacă rănile sunt mai adânci și întâmpini dificultăți în a te exprima sexual, poți apela un specialist de cuplu și familie pentru a debloca. Viața sexuală este o bucurie și este unul dintre standardele minime obligatorii ale vieții de familie.

Sunt multe alte aspecte despre care s-ar putea vorbi pentru a fi o femeie fericită și despre care  îmi propun să vorbesc, dar într-un articol viitor.

Alege să fii fericită, conștientă și implicată în starea ta de bine! Fii suverană pe viața și deciziile tale!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *