02 apr.

Ce înseamnă a fi femeie astăzi?

Sunt întrebată frecvent de ce am ales să studiez feminitatea, cum am pornit în căutarea feminității mele, dar și ce este, cu adevărat, feminitatea.

Am ales să cunosc femeia în esența ei, din cauza faptului că marea majoritate dintre noi provin din familii unde femeia a condus, a stabilit regulile casei și a ”pus piciorul în prag”. Multe dintre noi au crescut cu mame masculine, care nu s-au ocupat de ceea ce înseamnă în esență, femeia și atuurile ei. Rolul de femeie s-a redus la a fi gospodină, mamă și de a avea un serviciu prin care să asiguri supraviețuirea familiei.

Personal, am văzut la mama mea, că a fi femeie înseamnă sacrificiu, rol de victimă, a pune pe primul plan copiii și casa, tristețe, muncă, dominare și cicăleală a bărbatului. Nu am învățat de la mama mea, că a fi femeie înseamnă ceva sacru, eleganță, frumusețe, iubire de sine, calm, blândețe, putere interioară, intuiție- vocea sufletului. De asemenea, am înțeles că ea, la rândul ei, a văzut și a învățat toate acestea de la bunica mea și bunica de la mama ei…și tot așa mai departe, pe linia arborelui meu genealogic. Și asta m-a determinat să o iert, să o accept și să vreau, ca eu să devin altfel, să înțeleg ce înseamnă și să-mi trăiesc cu bucurie și conștientizare, rolul meu de Femeie.

Dar, oare ce o fi însemnând asta? M-am întrebat multă vreme, am studiat mult timp, atât din literatura de specialitate, din cazuistica din cabinet, dar și analizând femeia din mediul social, adică, de pe stradă. Ce e cel mai trist, este faptul că nu văd foarte multe femei feminine, cu adevărat. Văd femei masculinizate, pe pilot automat, fără ca să-și dea voie să fie conștiente de propria potențialitate, de darul pe care-l au de a fi femei, de a fi treze și prezente în propria lor viață.

Cele mai multe din femeile pe care le observ nu-și dau voie să-și asculte vocea lor interioară, nu-și permit să-și asculte sufletul și să-l urmeze. Trăiesc după regulile transmise de ceilalți, ghidate din exterior, mânate de inconștientul social, de ceea ce zice societatea sau anturajul în care trăiesc.

Cel mai bun mod de a rămâne în contact cu sufletul tău de femeie este să te întrebi ce vrei cu adevărat. Este absolut necesar să distingi între lucrurile exterioare și ceea ce îți dictează ceilalți și chemarea venind din suflet. Când ești conectată cu sufletul tău feminin, te îndrepți spre interior și te întrebi: ”După ce anume tânjesc?”, ”Ce vreau acum?”, ”Ce îmi lipsește?”, ”Ce mă face fericită?” ”Ce îmi doresc din adâncul sufletului meu?” Iar, dacă îți vei da voie să te întrebi cu adevărat toate acestea, răspunsul vine imediat. Doar că, e nevoie să și pui în aplicare, dincolo, de a auzi răspunsul.

În cele mai multe cazuri, femeia își înăbușă vocea interioară, deși o aude frecvent, dar preferă să se prefacă, că, vocile din exterior sunt mai puternice și știu mai bine, pentru că-s mai multe. Și aici apare compromisul și jertfa, sacrificiul, care mistuie sufletul. Din cauza faptului că femeia nu știe să-și asculte vocea sa interioară, ajunge să fie nefericită, neîmplinită, bolnavă, trăind o viață, în care nu are nicio bucurie. Singurele bucurii devin acelea când merge la cumpărături și astfel devine dependentă de a-și produce singură o plăcere prin micile cadouri pe care și le face. Dar, această bucurie de a cumpăra diverse lucruri pentru ”sufletul tău”, țin extrem de puțin, se stinge odată ce ai ajuns acasă și atunci  când revii la viața ta de zi cu zi, în care te minți singură că-ți este bine.

Femeia de astăzi a ajuns să uite să se îngrijească de trupul și de sufletul ei. Trăiește într-o grabă continuă, într-o alergătură zilnică, în zeci de sarcini de îndeplinit, dar care nu o includ și pe ea. Recomand mereu, femeilor cu care eu lucrez în cabinet, să-și facă o disciplină zilnică, în care măcar jumătate de oră dimineața, să se conecteze la ele și la sufletul lor, să-și facă un timp sacru în care să se întrebe ce-și doresc pentru ele și în care să se oprească din zbuciumul creat. Bineînțeles, că în 99% din cazuri, răspunsul este: ”nu am timp, când să mai fac și asta?”.

Femeia astăzi se identifică, de asemenea, cu rolul de mamă. Nu înțelege că rolul de femeie este distinct și că nu înseamnă doar de a naște, crește și de îngriji copii. Prioritatea multor femei sunt copiii lor și grija exagerată față de soț.

Pentru a descoperi un strop din feminitatea ta magică, pentru a te reconecta cu sufletul tău, îți lansez o provocare, iar aceasta sună așa:

Provocare pentru tine, Femeie dragă:

Astăzi, (aici, alege tu o zi din săptămâna următoare) în care să spui NU sistemului. Încalcă o regulă. Șterge ceva de pe lista lucrurilor pe care le ai de făcut și notează pe ea: să dorm, să merg la masaj, la dans………..(iar aici te las pe tine să completezi ce la anume visezi de multă vreme și nu ai reușit încă să faci pentru tine și sufletul tău).


A fi FEMEIE înseamnă: Frumusețe, Eleganță, Blândețe, Unicitate, Empatie, Sensibilitate, Zâmbet și Iubire. A fi Femeie este de fapt, un Dar. Ești unică și vreau să știi asta! Ești înțeleaptă, creativă , intuitivă și senzuală! Bucură-te!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *