03 sept.

BURNOUT – Starea de epuizare

Simt un gol interior profund, deoarece refuz o situație în care vreau să văd o schimbare adevărată, concretă și durabilă, fie la muncă, fie în familie sau în relația de cuplu. Sunt foarte perfecționistă și devotată, vreau să îmi ating idealul. Sau poate există o parte din mine pe care nu o accept. Am impresia că mă lupt cu toată lumea, pentru că mi se pare că aceasta funcționează contrar așteptărilor și convingerilor mele profunde. Este ca și cum aș vedea o minciună, o ignoranță și o delăsare colectivă, care îmi afectează valorile fundamentale.

De ce să merg mai departe? Renunț, pentru că este prea greu pentru mine. Burnout apare frecvent la profesori și infiermiere, ca o reacție față de mediul de lucru.

Există un sentiment de neputință față de realizarea unui ideal. Este o formă de compulsie, pentru că vreau cu orice preț să schimb sistemul, cu o atitudine mai adaptată la timpul actual. În același timp, este posibil să am o dificultate de adaptare la noile tehnologii, pe care le consider agresive. Dacă am impresia că vreau să salvez lumea, este bine să îmi verific atitudinea, începând de acum.

Burnout este în același timp, o afecțiune, prin care fug de ceva. Mă pot întreba: „De ce anume vreau să fug, prin faptul că muncesc peste limitele mele?” Îmi este teamă să fiu singură cu mine însămi? Sau am nevoie de un motiv, pentru a nu mai fi în relație cu un partener, care mi-a devenit insuportabil?

Ce încerc să demonstrez, în timp ce fug de frica de eșec? Nevoia mea de a fi recunoscută și frica mea de a fi criticată mă împing să muncesc tot mai mult, până când ajung să nu mai pot.

Simptomele unui burnout sunt destul de clare:

  • oboseală mentală și fizică
  • energie vitală scăzută
  • gânduri incoerente

Astfel apare epuizarea, urmată de calm și odihnă, pentru a mă reîncărca pe plan energetic.

Accept faptul că nu este sănătos să fiu pe placul tuturor. Este un vis! Adevărata realitate este de a ști că fac tot ce știu mai bine și astfel îmi regăsesc seninătatea, pacea interioară și iubirea adevărată.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *