Suferinţa emoţională face parte din fiinţa umană, dar, uneori, această situaţie poate fi severă sau de lungă durată şi poate interfera cu buna derulare a vieţii de zi cu zi. Terapia te va ajuta să depăşeşti suferinţa persistentă sau tulburătoare, care te determină să nu te mai simţi confortabil în propria piele.

Te regăsești în una din următoarele situații?

low-selfesteem

Ai o stimă de sine scăzută şi nu mai ai încredere în forţele proprii ?

dependente

Dependență de alcool, tutun, droguri, medicamente, jocuri de noroc?

atac de panica

Ai experimentat atacuri de panică sau o continuă nelinişte sufletească ?

relatie tensionata

Relaţia ta cu alte persoane este caracterizată de tensiune?

frica de lucruri noi

Îţi e teamă să te avânţi în experienţe de viaţă noi?

decizii

Dificultăți în luarea deciziilor?

divorț

Pierderea unei persoane dragi, divorț, separare?

comunicare dificila

Dificultăți de adaptare, comunicare, relaționare?

Dacă DA, te aștept să stabilim o întâlnire!

Cum vom lucra?

Iată pașii generali pe care îi vom parcurge împreună!

Întrebări / probleme frecvente ale celor care ezită să apeleze la un psihoterapeut

Sunt ”nebun la cap” dacă merg la psiholog/psihoterapeut.

Psihoterapia este diferită de psihiatrie, care este o ramură a medicinei și se ocupă cu bolnavii psihiatrici. Dacă apelezi la psiholog, nu înseamnă neapărat că ai o problemă de natură psihiatrică și va necesita tratament medicamentos. La psihoterapie poți apela atunci când întâmpini o dificultate, un dezechilibru emotional, când nu știi cum să faci față unei provocări, când ai o stare negativă, când dorești îmbunătățirea stimei de sine, când apare nevoie de autocunoaștere pentru a lua o decizie în cunoștință de cauza sau când întâmpini o dificultate în cuplul sau cu copilul. A merge la psihoterapie nu înseamnă că ești bolnav psihic și nu se asociază cu mersul la medic.

Este confidential ce vorbesc cu psihoterapeutul?

Confidențialitatea este de o importanță majoră în practicarea profesiei de psiholog și în cadrul procesului terapeutic. Este o regulă necondiționată și pe care, eu, ca specialist, mă bazez întru totul. Este un principiu! Pentru mine, este o regulă de aur și reprezintă în esență, respectul pe care îl acord clientului din fața mea, mie și totodată meseriei mele dragi.

Este prea scumpă o ședință de psihoterapie

Prețul unei ședințe de psihoterapie variază și în funcție de experiența specialistului, precum și de vechimea în muncă a acestuia. Depinde acum cu ce comparăm costul acesteia și de cât de importantă este pentru noi schimbarea pe care vrem să o aducem în viața noastră. Sunt persoane care vor să trateze o problemă care s-a agravat în timp și consideră că merită prețul sau persoane care sunt îndrumate sau obligate să parcurgă procesul therapeutic și pentru acestea, nu merită sau este scump. Un preț mic va însemna mai puțină calitate sau consistență sau chiar agravarea problemei, în unele situații.

De ce să mă duc la psiholog? Eu nu am nevoie de psiholog.

Marea majoritatea a oamenilor vin la psihoterapeut atunci când este nevoie să trateze, când întâmpină probleme grave de sănătate, când cuplul aproape că se destramă sau nu se mai înțeleg deloc cu copilul. Mersul la psihoterapie ar fi bine să se producă pentru a preveni anumite conflicte sau situații neplăcute, pentru a ști să luăm decizii conștiente și în cunoștință de cauză sau pentru a îmbunătăți viața sau situația actuală. Nu este necesar să avem o problemă ca să mergem la psiholog, ci doar pentru ca să învățăm, să știm să trăim mai bine, în armonie și în echilibru cu noi înșine.

Hai să vorbim!

Indiferent de problema cu care te confrunți, te pot ajuta!